Inrichting van een casco ruimte tot huisartsenpraktijk te Willebroek

Een nieuwbouw casco met drie kabinetten op het gelijkvloers. Op voorhand was het duidelijk dat alles mooi weggewerkt moest worden. En dat in een strak interieur, waar huiselijke accenten soms de bovenhand nemen. 
In het interieur staat voornamelijk een witte kleur centraal. Soms zie je ook rode accenten terugkomen, die verwijzen naar het logo van de praktijk. In de wachtruimte werd er bijvoorbeeld gekozen voor een fotowand met rode kleuren. In de privéruimte vind je een fotowand terug van een bos. Dit met de insteek om de eetruimte wat gemoedelijker en gezelliger te laten aanvoelen.

Nog voor je binnengaat, wandel je de ingebouwde brievenbus tegemoet. Deze is toegankelijk voor dokters en het labo. Wandel je naar binnen, dan kom je meteen uit op het onthaal. Achter het onthaal is er een kleine ruimte voorzien waar de verpleegster, indien nodig, enkele voorbereidende testen kan uitvoeren.
Van de sterilisator, de meterkast tot de vuilbakjes, de grote en kleine(re) details werden mooi weggewerkt aan de hand van inbouwkasten. Ook de focus op hygiëne is in deze dokterspraktijk sterk aanwezig. Ieder vuilbaksysteem wordt bediend met de voet en ook de werkbladen zijn gemaakt uit naadloos materiaal waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Ook koos de arts voor de onderzoekstafels Ritter 204 en Emotio die naaldloos te verkrijgen zijn en dus ook gemakkelijk te onderhouden.

Van boven tot onder zorgen de grote ramen voor veel daglicht. Daarom zijn er stroken in melkglas voorzien. Zo garanderen we binnen de privacy op een net wat speelsere manier. 
Dit project werd door ons zusterbedrijf Architime gerealiseerd.