Renovatie en inrichting van de verzekeringsartspraktijk Hauglustaine, Hasselt

Een renovatieproject waarbij een oude kapperszaak omgebouwd wordt tot een verzekeringsartsenpraktijk. De grootste uitdaging? Zorgen voor dynamiek in de iets beperktere ruimtes waarbij we zo goed mogelijk gebruik maken van het natuurlijk daglicht.

Om een huiselijke sfeer te bekomen, werd er gekozen voor de zachte tinten grijs en groen. De arts en de architecten kozen ook de Promotal onderzoekstafel standaard in de zachte grijze tint. De grote fotowand van de stad Hasselt zorgt voor net wat meer leven binnen de wachtruimte. In het baliemeubel werden groefjes gemaakt om zo een special patroon te bekomen. Achter de balie vind je een maatwerkkast waarin de printer geïntegreerd is.

De balie en wachtruimte werden gescheiden door een glazen wand, om toch optimaal gebruik te kunnen maken van het natuurlijk daglicht. De vroegere glazen schuifdeur in de kapperszaak hebben we hergebruikt als deur voor in de keuken. Dit met de insteek om ook weer zoveel mogelijk licht in de keuken te brengen. Staat de deur open? Dan wordt de hal betrokken bij de keuken en voelt deze zelf ook weer groter aan.

Op vlak van akoestiek werd er gewerkt met een tegelplafond en akoestische deuren met valdorpel.
Van de accentmuren tot de tegeltjes en de achterkant van de niches, de groene kleur vind je overal terug. Ook voor andere materialen zijn we op zoek gegaan naar die exact zelfde kleur om er een mooi geheel van te maken. De zwarte verlichting doorbreekt de zachte groentint.